Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się na świeżym powietrzu. Jak zbudowane są współczesne namioty cateringowe i z jakiej przyczyny warto z nich korzystać?
Namioty cateringowe – na wesela i konferencje
Namiot cateringowy jest powszechnie używany przez podmioty organizujące różnego rodzaju eventy na świeżym powietrzu – przyjęcia urodzinowe, bankiety, złote gody, jak również targi. Konstrukcje tego typu sprawdzają się doskonale zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się posiłki, np. napoje, zimny bufet czy przystawki. Namioty cateringowe pozwalają na zachowanie przez dłuższy czas świeżości serwowanych dań oraz ochraniają je przed przegrzaniem na słońcu czy oddziaływaniem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów oraz długie na 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać między namiotami o różnym układzie i kolorystyce. Namioty cateringowe można również zestawiać ze sobą lub personalizować, aranżując struktury dopasowane do dowolnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każdą pogodę
Imprezy i wesela w plenerze są coraz popularniejsze, nie dziwi więc to, iż rośnie liczba osób, które poszukują obszernych i stabilnych namiotów cateringowych wykonanych z solidnych tworzyw. Namiot cateringowy chroni gości przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, takimi jak wiatr, silne promieniowanie słoneczne czy deszcz. Dostępne na rynku namioty cateringowe charakteryzują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywny wiatr. Współczesne namioty tego typu zostały również zaopatrzone w systemy poprawiające przepływ powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest też system gromadzący ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne w sezonie jesiennym i zimowym.